INFRACȚIUNI „DE LEMN”

 

În cursul zilei de 5 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică Sibiu împreună cu polițiști din cadrul I.G.P.R. – Direcția de Ordine Publică și un reprezentant al Gărzii Forestiere Cluj au desfășurat o activitate specifică în scopul prevenirii și combaterii activităților ilegale de tăiere, transport și valorificare a materialului lemnos.

Cu această ocazie, în urma controlului efectuat la o societate de profil cu sediul în localitatea Gura Râului, s-au constatat mia multe neconcordanțe între stocurile faptic și valoric, constând în aceea că reprezentanții societății nu au putut justifica lipsa cantității de 33,591 m3 de material lemnos care, scriptic, figura în proprietatea firmei.

În consecință, a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 de lei, iar cantitatea de material lemnos menționată a fost confiscată valoric, conform Legii nr. 171/2010.

În cadrul aceleiași acțiuni, tot pe raza localității Gura Râului, polițiștii au depistat un localnic în vârstă de 27 de ani care transporta cantitatea de 2,50 m3 material lemnos fără a deține documentele de proveniență și transport.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar materialul lemnos a fost, firește, confiscat.

sursa foto: Aradon

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org