Despre unul care a crezut că HOŢIA poate fi O MESERIE: ARESTAT PREVENTIV, BĂNUIT CĂ AR FI SUSTRAS 5 AUTOTURISME

 

 

La data de 18 ianuarie a.c., în continuarea cercetărilor efectuate într-un dosar penal privind sustragerea mai multor autoturisme de pe raza județului Sibiu, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au identificat și reținut un sibian în vârstă de 19 ani. Instanța a dispus arestarea sa preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor de furt în scop de folosință, furt din auto, conducere fără permis și conducerea unui autovehicul cu numere false de înmatriculare.

 

 

În fapt, persoana în cauză este bănuită că, în cursul lunii decembrie a anului trecut, ar fi sustras nu mai puţin de 5 autovehicule parcate pe diferite străzi din municipiul Sibiu și din orașul Cisnădie, mașini pe care le-ar fi condus și, ulterior, le-ar fi abandonat pe raza județului, totul în condițiile în care bărbatul nici măcar... nu deține permis de conducere. Toate autoturismele au fost recuperate și predate părților vătămate.

 

*De menționat este faptul că, în momentul săvârșirii faptelor, mașinile erau descuiate și cu cheia în contact sau pe bord.

La data de 18 ianuarie a.c., ca urmare a acțiunilor specifice desfășurate de către polițiștii de investigații criminale, tânărul sibian a fost depistat pe raza municipiului Sibiu, a fost reținut 24 de ore pe bază de ordonanță, iar la data de 19 ianuarie a.c., conform deciziei instanței, a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările continuă la nivelul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Sibiu în vederea documentării întregii activități infracționale a persoanei în cauză.

 

Poliţiştii atrag atenția conducătorilor auto / proprietarilor ca, la părăsirea autovehiculului, să acționeze sistemul de închidere al portierelor și geamurilor, indiferent de locul unde este oprită mașina sau de durata staționării. Grija protecției propriilor bunuri vizează inclusiv mașina.

 

De asemenea, se recomandă utilizatorilor autovehiculelor să nu își lase lucrurile personale la vedere - pe bord, banchete ori în torpedou. Cel mai sigur mod de adăpostire a acestora îl reprezintă portbagajul, care trebuie să fie asigurat corespunzător. Totodată, poliţiştii recomandă ca bunurile de valoare (precum laptopul, telefoanele mobile, aparatele GPS etc.) să nu fie lăsate în autoturisme pe timpul staționării, indiferent de perioada în care proprietarul părăsește autoturismul - hoții au nevoie de doar câteva secunde pentru a acționa. În egală măsură, să nu vă lăsați la vedere genți ori poșete, chiar dacă nu conțin bunuri de valoare, întrucât acestea reprezintă principala atracție a hoților, care nu știu acest lucru și care vor acționa pentru a vi le sustrage.

 

Documentele personale ori cheile de la mașină, locuință sau birou, nu vor fi lăsate niciodată în autoturism, cu atât mai puțin la vedere.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org