„CAPTURĂ”: 5 persoane reținute în cursul zilei de 29 ianuarie, încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Sibiu

În cursul zilei de 29 ianuarie a.c., polițiștii sibieni au reținut pe bază de ordonanță, mai multe persoane cercetate penal. Eszte vorba de persoane implicate bănuite a fi implicate în săvârşirea atât a unor infracțiuni contra patrimoniului, cât și a unor infracțiuni la regimul rutier.

 

 

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Mediaș au prins și reținut doi localnici cu vârsta de 17, respectiv 22 de ani, cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

În fapt, cei doi medieșeni sunt bănuiți că, în perioada decembrie 2018 – ianuarie 2019, ar fi sustras bunuri din cinci locuințe de pe raza municipiului.

 

Marţi, 29 ianuarie, în jurul orei 13,00, un bărbat a sesizat polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Sibiu cu privire la faptul că a imobilizat un tânăr surprins în timp ce sustrăgea bani din incinta unei societăți comerciale de pe strada Ștefan cel Mare, din municipiu.

Polițiștii care au intervenit rapid la fața locului au identificat persoana în cauză, stabilind că este vorba despre un localnic în vârstă de 21 de ani, care avea asupra sa 400 de lei, bani pe care i-ar fi sustras din gențile unor angajați ai societății.

În cauză s-a deschis dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, banii au fost returnați persoanelor vătămate, iar sibianul a fost reținut 24 de ore pe bază de ordonanță.

 

Polițiștii din cadrul Poliției Ocna Sibiului au aplicat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță față de un localnic în vârstă de 28 de ani.

Acesta este bănuit că, în perioada august 2018 – ianuarie 2019, ar fi sustras mai multe bunuri dintr-o locuință de pe raza localității Ocna Sibiului, creând un prejudiciu de 5.000 de lei.

Fapta a fost sesizată polițiștilor la data de 28 ianuarie a.c., cu această ocazie fiind deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

 

Polițiștii Biroului Rutier Sibiu au reținut un... constănțean în vârstă de 44 de ani, care, la data de 1 ianuarie a.c., în jurul orei 20,00, ar fi sustras un autoturism din curtea unei societăți comerciale din municipiul Sibiu, autoturism pe care l-a condus pe DN 14, în zona Viile Sibiului, unde a fost oprit de un echipaj de poliție rutieră.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au constatat că autoturismul este reclamat ca furat, iar cel aflat la volan nici măcar... nu deține permis de conducere. Mai mult decât atât, la testarea cu aparatul etilotest, bărbatul a prezentat o concentrație de 1,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. Constănțeanul a fost condus la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice de sânge, iar în cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

 

Toate cele cinci persoane reținute în cursul zilei de 29 ianuarie a.c., au fost încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Sibiu, urmând a fi prezentate instanțelor competente cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activități infracționale a celor reținuți.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org