Donald Trump și Kim Jong-un, întâlnire istorică între doi lideri ”frumoși și slabi”. Rămâne de văzut impactul în viitorul apropiat și nu numai

MOMENT ISTORIC: Preşedintele american, Donald Trump, şi liderul nord-coreean, Kim Jong-un au semnat un acord comun între cele două state, în urma summit-ului istoric dintre cei doi lideri, organizat la Singapore. Și nu a fost nicum o întâlnire oarecare, mai ales că jurnaliști sosiți la fața locului de pe tot mapamondul au asistat la momentul în care cei doi oameni politici și-au dat mâna, dar și la clipele în care s-au plimbat printr-o grădină celebră a depărtatei metropole.

 

Statele Unite ale Americii se angajează să acorde ”garanţii de securitate” Coreei de Nord, arată textul documentului semnat marţi de preşedintele american Donald Trump şi de liderul nord-coreean Kim Jong Un, la finalul summit-ului lor istoric din Singapore, transmite AFP.

Conform aceluiaşi document, Kim se angajează în baza principiului unei ”denuclearizări complete a peninsulei coreene”.

Demn de spus, la ceremonia de semnare, Trump a vorbit despre ”un document foarte important, un document foarte cuprinzător”, în timp ce Kim s-a referit la un ”document istoric”, prin care cele două părţi vor ”lăsa trecutul în urmă” şi lumea va ”vedea o schimbare majoră”, a relatat Xinhua.

Potrivit stirileprotv,ro, Donald Trump a transmis că a dezvoltat o ”legătură specialăcu Kim Jong-un, după discuțiile pe care le-au avut. Președintele american a mai spus că a fost ”o zi grozavă. ”Am învățat multe despre noi și despre țările noastre. Este un om foarte talentat și își iubește foarte mult țara, a spus liderul american despre Kim Jong-un.

Agențiie internaționale de știri au transmis că, înainte de prânzul de lucru, președintele SUA le-a spus în glumă reporterilor să le facă celor doi lideri poze în care să apără ”frumoși și slabi”..

 

foto: b1.ro, stirileprotv.ro, Gandul.info, InfoZiare

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org