EVENIMENT: GALA SPORTIVĂ PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITĂȚI

 

Direcția Generală de Asistență Socială si Protecția Copilului Sibiu organizează miercuri, 5 decembrie 2018, începând cu ora 9.50, la Sala Transilvania, cel mai important eveniment sportiv adresat persoanelor cu dizabilități din Sibiu.

 

Sportul e rugăciunea trupului. (Salvador Dali)
Sportul reprezintă vigoarea vitală a umanităţii. (George Călinescu)

Campionii nu se nasc în sălile de sport. Campionii sunt făcuţi din ceea ce au mai adânc sădit în ei: o dorinţă, un vis, o chemare. (Muhammad Ali)

 

În anul Centenarului, Gala Sportivă pentru Persoanele cu Dizabilități a avut ca temă UNIREA, motiv pentru care gala se numește “Uniți pentru persoanele cu dizabilități”.

Această Gală, ajunsă la a 5 a ediție este proiectul meu de suflet, unul care iși demonstrează utilitatea de la an la an, fiind tot mai multe persoane care vor să facă parte din echipa noastră de sportivi cu dizabilități. Susțin mișcarea, activitățile sportive și cred că unirea beneficiarilor noștri cu persoanele cu dizabilități din familie sub cupola aceluiași eveniment reprezintă cheia de boltă a integrării lor în viața comunităților.

Astfel de evenimente ne arată- încă o dată- cât de minunată este persoana cu (diz)abilități, iar întrecerile sportive la care vor lua parte nasc ambiții, aprind scântei în priviri și aduc bucurie în sufletele participanților, determinându-mă să continui să promovez demnitatea, bunăstarea și aprecierea pe care toate persoanele cu dizabilități le merită cu prisosință”, declară doamna director general Laura Vîlsan.

Demn de știut, Gala Sportivă pentru Persoanele cu Dizabilități este un eveniment cu tradiție ajuns la cea de-a V-a ediție și este cea mai importantă competiție sportivă adresată persoanelor cu dizabilități din județul Sibiu la care participă aproximativ 200 de beneficiari ai centrelor din structura DGASPC Sibiu, cu vârste cuprinse între 8 și 75 de ani.

De apreciat, le sunt alături 25 de studenți voluntari ai Facultății de Științe din cadrul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu. Concurenții participă la probe de gimnastică, ocolire obstacole și aruncare la coș iar la final de competiție toți concurenții vor primi tricouri, diplome și medalii.

Gala va fi precedată de 3 momente artistice susținute de elevii cu dizabilități din cadrul Centrului Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu, beneficiarii Centrului de Integrare prin Terapie Ocupațională Mediaș și de artistul popular Robert Tîrnăveanu, care ne vor încânta cu dansurile și cântecele lor.

*Acest eveniment este organizat in parteneriat cu Motivation România, Centrul Regional Sibiu, înființat în 1995, pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități din România.

Serviciile pe care le oferă acoperă o gama largă de nevoi ale copiilor și adulților cu dizabilități, de la echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare medicală și instruire pentru viață independentă, alături de un instructor în fotoliu rulant.
Motivation, lider regional al integrarii sociale a persoanelor cu dizabilităti prin actiuni ce duc la o viata independenta si activa a acestora si la schimbarea atitudinii membrilor cu si fara dizabilitati ai comunitatii, si furnizor de expertiza pentru organizatii similare din Romania si Estul Europei.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu este o instituție publică subordonată și finanțată de către Consiliul Județean Sibiu.

 

 

*Sponsorii evenimentului, cărora le mulțumim sunt: Marquardt România – sponsor principal, Boromir, Sory Sibiu și Ana Maria Berar.

 

 

Sursa foto: anpd.gov.ro

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org