„Ziua Mondială a Prematurității”, celebrată la Sibiu

 

Copiii prematuri. Și ei sunt ai noștri. Și ei au dreptul la viață, la vise, la... o copilărie care să e deschidă un drum frumos și drept pentru viitor.

 

 

Din 2010, în întreaga lume se sărbătorește Ziua Mondială a Prematurității pe 17 noiembrie. Demn de apreciat, din anul 2014, și Asociația Baby Care Sibiu s-a alăturat acestei ample inițiative de conștientizare privind prematuritatea, complicațiile sale, riscurile și costurile prematurității pentru copil, familie și societate.

Dacă anul trecut s-a hotărât să fie legată această sărbătoare de aniversarea a 10 ani de activitate a Asociației Baby Care, anul acesta, reprezentații asociației au, pentru Ziua Mondială a Prematurității, trei proiecte de anvergură:

 

 

  • Sărbătorirea propriu-zisă a Zilei Mondiale a Prematurității pe data de 16 noiembrie, de la ora 18.00, la sediul Bibliotecii Astra Sibiu, pe strada G. Barițiu nr. 5/7, împreună cu foștii pacienți și familiile lor;

 

  • Lansarea cărții “Emoții”, un volum emoționant de trăiri și sentimente, emoții ale părinților copiilor care au trecut prin terapia intensivă neonatală a maternității din Sibiu în ultimii 12 ani. Lansarea va avea loc tot pe 16 noiembrie, de la ora 18.00, la sediul Bibliotecii Astra;

 

  • Lansarea proiectului “Tolba cu altfel de povești. Poveștile terapiei intensive neonatale, proiect realizat prin intermediului unei burse de 3500 euro câștigate la concursul intern de proiecte "Adoptă un proiect" organizat de ING Sibiu. Lansarea acestui proiect va avea loc pe 17 noiembrie în cadrul maternității Spitalului Clinic Județean Sibiu, etaj 4 de la ora 11,00.

 

 

foto: BABY CARE SIBIU

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org