ELEVI ȘI DASCĂLI IMPLICAȚI ÎN COMUNITATE: Cubul GreenIMPACT "Cocoșul de munte" din Rășinari a lansat o broșură și o hartă în cadrul proiectului ”Circuitul stânelor păstorești din Munții Cindrel”

"A fost o zi specială pentru Clubul GreenIMPACT "Cocoșul de munte" din Rășinari! Miercuri, 4 iulie, a fost lansat primul proiect de învățare prin serviciu în folosul comunității.

 

Așa cum aflăm de la inițiatori, proiectul ”Circuitul stânelor păstorești din Munții Cindrel” este un proiect unic în țară, născut din ideea membrilor clubului de a valorifica una dintre cele mai vechi și mai frumoase îndeletniciri ale locuitorilor Rășinarilor, păstoritul. Astfel, membrii clubului au conceput o broșură și o hartă care ne poartă într-o adevarată aventură pe cărările legendarului masiv Cindrel, alături de ciobanii din Rășinari, gata să ne împărtășească ceva din secretele celor mai bune mâncăruri preparate la stână, dar și din legendele locale.

Broșura se va găsi la Centrele de informare turistică Rășinari și Sibiu, la Muzeul ASTRA și la pensiunile din comună.

Demn de știut, clubul a luat naștere în luna ianuarie 2018, cu sprijinul și la inițiativa Fundației Noi Orizonturi. Liderii clubului, prof Ileana Dămean și prof Alexandra Bega și prof Carmen Olteanu, de la Școala Gimnazială ”Sava Popovici Barcianu”, cu susținere de Primăria Comunei Rășinari, prin domnul primar Bucur Bogdan, au lansat ideea în localitate, tinerii fiind extrem de receptivi în a participa la activități.

Scopul principal este acela de a promova patrimoniul local și eco-turismul cu ajutorul proiectelor de învățare prin serviciu în folosul comunității. Întâlnirile de club săptămânale au fost găzduite de Școala Gimnazială ”Sava Popovici Barcianu” și este de apreciat că membrii au prins repede drag de activitățile pe care liderii le pregăteau pentru ei și prin care au început să dezvolte diferite abilităţi de viaţă , precum comunicare, lucrul în echipă, negociere, responsabilitate, curaj, perseverenţă, totul pentru a putea aduce o schimbare semnificativă în comunitate.

*Membrii clubului doresc să le multumească, pe această cale, tuturor celor care au fost miercuri alături de ei, dar și celor care i-au sprijinit pe parcursul întregii activități, în special domnului primar Bucur Bogdan și doamnei director- prof. Carmen Olteanu.

Demn de precizat, evenimentul de miercuri s-a bucurat de prezența colegilor din alte două cluburi GreenIMPAC-, cele de la Slimnic și Roșia.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org