ÎNVĂȚĂMÂNTUL, O EMBLEMĂ pentru SIBIU! O DOVADĂ: Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Nr 1 Sibiu – şcoală gazdă pentru profesori europeni

În perioada 10-14 octombrie 2016, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă (CSEI) Nr. 1 Sibiu găzduieşte cea de-a treia mobilitate de formare/predare/învăţare din cadrul proiectului “Artemotion Xpress In Europe: Exprimarea emoţiilor prin artă în Europa”. Proiectul se desfăşoară sub egida programului Erasmus +, Acţiunea cheie 2, finanțat de Comisia Europenă, prin Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP).

Demn de menționat, la această acţiune cu... impact internațional participă 20 de cadre didactice din cinci ţări europene (Grecia – ţară coordonatoare, Spania, Germania, Polonia şi Slovenia), împreună cu profesori din CSEI Nr.1.

Deschiderea oficială a activităţilor de formare a avut loc la Biblioteca ”Astra”, unde partenerii de proiect au fost întâmpinaţi de doamna director Rodica Făgeţan de la CSEI nr. 1, doamna Inspector Școlar pentru Educație timpurie și învățământ special Delia Stoicescu şi profesor coordonator Maria Herţoiu împreună cu echipa de proiect.

Pe parcursul celor cinci zile, partenerii proiectului se vor familiariza cu sistemul de învăţământ special din România şi curriculum-ul şcolii.

Potrivit organizatorilor, activitățile aflate pe agenda reuniunii includ: vizitarea instituției școlare gazdă, lecţii demonstrative integrate în curriculum-ul şcolii, workshop-uri de dans, artterapie, Stop Motion Animation şi seminarii de informare cu privire la modalităţile de incluziune în şcoală şi societate al elevilor cu cerinţe educative speciale. Activităţile vor fi axate pe învăţarea interactivă prin diferite forme ale artei: muzică, fotografie, pictură, colaje, dans, etc.

De asemenea, partenerii de proiect din cele cinci ţări vor avea posibilitatea de a afla mai multe despre cultura, istoria şi obiceiurile ţării noastre prin vizitarea mai multor muzee şi locuri din jurul Sibiului.

Similaritățile și diferențele de abordare ale diferitelor țări și în particular ale școlilor partenere au fost și rămân un prilej de discuții și aplicații practice interesante.

Asa cum aflăm de la prof Maria Herțoiu, participarea la acest tip de program Erasmus +, parteneriate strategice între şcoli, cu finanţare europeană nerambursabilă, este o modalitate extrem de eficientă de îmbogățire profesională și culturală a tuturor participanților la proiect.

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

Anunt Facebook

ziare ziare.org