Lupta impotriva abandonului scolar ajunge si in Tara Fagarasului. Iata un exemplu!

Anul scolar trecut, la Fagaras, peste 300 de copii au lasat balta scoala. Fie la indemana saraciei crunte, fie din pricina problemelor generate de destramarea familiei sau a neglijentei totale manifestate de parinti sau familia largita.

Primăria Făgăraş ia, insa atitudine!  In sprijinul copiilor care nu au urmat la timp cursurile unei şcoli sau au renunțat la şcoală, autoritatile au pus la cale un proiect care va beneficia de bani din fonduri europene. Copiii vor fi îndrumati de profesori printr-un program „after school”, şi, in plus, vor avea si o multravnita masă caldă la prânz. Singura condiție este ca elevii să nu lipsească de la cursuri.

Proiectul, cu finanțare nerambursabilă, intitulat STOP ABANDONULUI ŞCOLAR are o valoare de 2,3 milioane de lei şi a fost semnat recent de către primarul Sorin Mănduc la sediul Organismului de Implementare din cadrul Ministerului Dezvoltării.

Partenerii Municipiului Făgăraş în acest proiect sunt Episcopia Tomisului, Colegiul Aurel Vijoli şi alte două instituții de învățământ din Bucureşti.

 Demn de remarcat, la acest moment, in Romania, sunt peste 245.000 de analfabeti!

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org