EVENIMENT DE COLECȚIE LA FOCUS JAZZ: ÎN PRIM-PLAN, SCULPTORUL SIBIAN DE TALIE MONDIALĂ EUGEN PETRI

Focus Jazz aduce anul acesta în prim plan proiectul “Jazz – Suflet și Formă”, o expoziție impresionantă, cu extraordinar impact emoțional, care împrumută muzicalitatea jazzului unor opere atent modelate în bronz de către sculptorul sibian Eugen Petri, un nume uriaș al artei moderne, consacrat pe... toate merdianele lumii.

Vernisajul va avea loc luni, 24 aprilie 2017, orele 17:00, în Centrul de Informare Turistică al Primăriei Sibiu. Cele 19 sculpturi, care ilustrează, în fapt puntea dintre sufletul artistului și... muzica de jazz, vor rămâne expuse și vor putea fi admirate în aceeași locație în perioada 24 aprilie – 7 mai 2017.

Expoziția continuă în perioada 8 -21 mai 2017, statuetele vor fi expuse pentru vizitatori în Galeria de Artă UAP din Sibiu, situată în Piața Mare la numărul 12.

Demn de spus, Expoziția ”Jazz – Suflet și Formă” reprezintă întâlnirea dintre trăirile intense pe care le trezește jazz-ul și palpabilul unui material dur și în același timp maleabil, precum bronzul. Operele expuse în cadrul expoziției sunt “metamorfoze plastice ale sufletului”, după cum însuși sculptorul le numește.

Actualmente, maestrul Eugen Petri este profesor de sculptură la Liceul de Artă Carmen Sylva din Ploiești și este un nume de referință în sculptura europeană și nu numai. În 2010, i-a fost decernat, pentru excelența măiestriei sale, Premiul Constantin Brâncuși, acordat de NiramArt Madrid.

La evenimnt vor fi prezenți: Eugen Petri - sculptor, Prof. Dr. Alexandru Lungu - istoric și critic de artă și Konstantin Schmidt - director artistic al SJF.

***Focus Jazz este un proiect important al Fundației Sibiu Jazz Festival, prin intermediul căruia este adusă în lumina reflectoarelor pasiunea artiștilor români. Expoziția de anul acesta reprezintă elogiul adus de sculptorul sibian Eugen Petri jazzului și trăirilor pe care acesta le trezește în muzicieni. Sculpturile din bronz vor putea fi vizitate deopotrivă de sibieni, turiști și de spectatorii ediției cu numărul 47 a Sibiu Jazz Festival.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

loading...

 

ziare ziare.org