Muzeul de Artă contemporană Sibiu ne invită la Expoziția: „Fluo Immersion”

Fluo Immersion. Culori halucinante, subiecte organice și prietenoase – un experiment psihedelic pentru contemporani. Un eveniment cultural ce invită sibienii în lumea artei...


Semnat Andrei Popa, proiectul expozițional va sparge cromatica tipică lunii noiembrie; pe lângă un statement impresionant, orientat spre public, artistul oferă o călătorie între exterior și interior, între noi și Univers. Mai exact o transă activă indusă cromatic în care rolul șamanului este jucat de pânze ample în culori vibrante și laviuri fluorescente sau fosforescente.
Potrivit curatorilor expoziției, folosirea tehnicilor și materialelor dependente de lumină îl fac pe Andrei Popa unic în peisajul artistic autohton. Lucrările sale au trei canale de percepție: lumina diurnă care relevă întreg subiectul; lumina ultravioletă care, datorită culorilor fluorescente, ne permite să vedem caractere esențiale ale compozițiilor și, în ultimă fază, lipsa totală a luminii – culorile fosforescente care trasează linii simple sau scheletul compozițiilor văzute în lumină ambientală. 
Toate aceste faze de schimbare a luminii dau dinamică expoziției ce propune publicului abordarea clasică, happening și performance pe aceeași simeză.
Între artiștii emergenți, cu ample cunoștințe de istoria și teoria artei, Andrei aduce un suflu nou, bazat pe cunoașterea prin studiu și experiment.

Demn de luat în seamă, tematica lucrărilor sale pleacă de la fascinația pentru pattern-uri și geometrii întâlnite la plante, fenomene naturale sau monumente de arhitectură. Andrei aderă la curentul Post Contemporan (PoCo) – o filosofie estetică deschisă spre viitor, ce combate de-constructivismul decadelor trecute. Prin direcțiile abordate, el caută să readucă spiritul umanizator în sfera creativității, dând uitării pe cel dominat de lamentare, distrugere și chestionare continuă a valențelor umane. 
Vă putem garanta faptul că „Fluo Immersion” este o expoziție pentru toate vârstele și exigențele!

Așadar, sunteți invitați joi, 8 Noiembrie, orele 16:00, la Muzeul de Artă Contemporană (str. Tribunei nr. 6) să ne redescoperim cu prilejul unui vernisaj imersat în fluorescență, la lumina lămpilor UV!

Artist: Andrei Popa
Locul de desfășurare: Muzeul de Artă Contemporană, strada Tribunei nr. 6

Durata: 8.11-2.12.2018 
Vernisaj: Joi, 8 noiembrie, orele 16:00


Curatori: Alexandra Gălăbuț, dr. Alexandru Constantin Chituță

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org