Iubiți TEATRUL DIN CARTIER? Puteți alerga pentru el la Maratonul Internațional Sibiu

 

Teatrul din Cartier este un proiect care de patru ani aduce teatrul mai aproape de oameni şi revitalizează comunităţile din cartierele sibiene, prin spectacolele desfăşurate în spaţii mai puţin convenţionale (malul Cibinului, licee, grădina BIS Teatru din cartierul Trei Stejari, filiale de biblioteci, curțile bisericilor fortificate, stadionul de rugby, parcuri etc).

Ineditul acestor spectacole nu este doar locaţia, ci şi specificul lor – se creează un context de dialog social prin puternicul resort comunitar pe care acestea îl au.

Astfel, spectatorii sunt integraţi în spectacol, iar la finalul reprezentațiilor publicul intră în dialog cu actorii, înţelegând mai bine mesajul transmis şi devenind consumatori mai avizaţi. Teatrul ajunge astfel mai aproape de locuitorii cartierelor sibiene, care din varii motive nu ajung într-o sală de spectacol, iar cartierul prinde viaţă.

CULTURĂ, POVESTE, IMPLICARE...

Spectacolele marca „Teatrul din cartier” au devenit deja tradiţie în comunitatea culturală sibiană. Dincolo de locaţia inedită, spectacolele își propun să încurajeze dialogul social, datorită caracterului comunitar care se regăsește tocmai în textele și punerea în scenă a acestora. Astfel, ne propunem să aducem împreună cât mai mulți oameni și să animăm spații din cartierele sibiene prin actul cultural. Credem că Sibiul are nevoie ca pe agenda sa culturală să existe şi evenimente dedicate cartierelor sale. Totodată, ne propunem să continuăm organizarea spectacolelor pe malul râului Cibin, cât și în celelalte cartiere și să valorificăm astfel potențialul râului Cibin și a altor spații neconvenționale. Ne dorim ca acest proiect să aibă continuitate. El începe să devină tradiție și semn al orașului nostru.

Proiectul are drept ca scop promovarea fenomenului teatral în special și a celui artistic în general, în rândul tinerilor din zone defavorizate cultural, susținerea diversității și a toleranței prin artă într-un spațiu multicultural, în vederea consolidării identității locale, a conştientizării moştenirii culturale și a valorilor spirituale comune, transmit reprezentanții Asociației Culturale BIS care a inițiatacest extraordinar și vivant proiect.

 

*Asociaţia Culturală BIS a fost fondată în 2009, fiind un grup de iniţiativă al unor tineri actori, pasionaţi de arta spectacolului.

 

 

 

Sursa foto: Teatrul din cartier

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org