WOW!!! Aproape 39.000 de vizitatori în cursul zilei de sâmbătă la Muzeul ASTRA

ASTA SPUNE MULTE: Pe parcursul zilei de 18 mai 2019, Muzeul ASTRA a înregistrat, atenție, 38.582 de vizitatori între orele 8.00 și 00.30. 

 

În acest interval s-au desfășurat acțiunile pregătite special pentru două evenimente importante: Ziua Internațională a Muzeelor(11.778) și Noaptea Muzeelor(26.804).

Așadar, un număr realmente IMPRESIONANT! O dovată vie că sibienii și… turiștii care ajung pe meleagul nostru sunt avizi de cultură și înțeleg rolul vital al acesteia în societate. Pur și simplu MINUNAT!!! 

Muzeul e arsenalul cel mai puternic cu care un popor îşi apără originea, identitatea şi tot ce a moştenit de la străbuni. Iosif Sterca-Şuluţiu

Cultura, care vine de la cuvântul latin colere ce se traduce prin "a cultiva"/"a onora" se referă în general la activitate umană. Definiția dată de UNESCO considera cultura ca "o serie de caracteristici distincte a unei societăți sau grupă socială în termeni spirituali, materiali, intelectuali sau emoționali".

Cultura reprezintă o moștenire ce se transmite cu ajutorul codurilor de comunicație specifice cum sunt gesturile ori cuvintele, scrisul și artele, mass media (presa, radioul, televiziunea), media interactivă (telefonul). În același fel se transmit gesturile, ritualurile, cunoștințele teoretice, normele abstracte, religia. Cultura poate fi însușita prin diverse forme ale memoriei subiective (reflexe, cuvinte, imagini) dar și prin intermediul memoriei obiective(obiecte, peisaje,cărți, numere, reguli).

Un mod comun de înțelegere a culturii este prin definirea acesteia în funcție de părțile ei componente: Valori (idei), Norme (comportamente), și Artefacte (lucruri, sau părți ale culturii materiale).

Valorile sunt idei despre ceea ce poate fi important în viață. Ele ghidează restul culturii. Normele sunt expectații ale comportamentului diferit al oamenilor în diferite situații. Fiecare cultură are metode diferite (sancțiuni) pentru a-și impune normele. Sancțiunile variază și ele în funcție de importanța normei. Normele cele mai importante formalizate de sancțiuni se numesc legi. Artefactele derivă din valorile culturale și din norme.

Acțiunile Muzeului ASTRA sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

Foto: Muzeul ASTRA, Nelu Robu

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org