Muzeul Țării Secașelor îmbogățește oferta culturală a județului Sibiu

Am înțeles că investiția în cultură înseamnă o bună investiție în viitorul comunității și tocmai de aceea, alocăm culturii o atenție specială, județul Sibiu fiind la nivel național județul care alocă cel mai mare procent din buget culturii.

 

La doar o zi după Ziua Internațională a Muzeelor, am inaugurat în orașul Miercurea Sibiului Muzeul Țării Secașelor, ca parte din familia Muzeului Astra din subordinea Consiliului Județean Sibiu. 
Muzeul Țării Secașelor îmbogățește oferta culturală și turistică a zonei, iar miercurenii s-au arătat mândri că localitatea lor se dezvoltă cultural, câștigând prin noul muzeu și un centru al comunității, unde se vor putea realiza activități culturale și educative. 
Deja din prima zi, pragul muzeului a fost pășit de aproximativ 400 de persoane, de la familii cu copii la oameni în vârstă care s-au bucurat să-și vadă reprezentat printr-o colecție muzeală modul tradițional de viață.

Muzeul este deschis de miercuri până duminică între orele 10.00 și 18.00. Costul unui bilet este de 5 lei pentru adulți și 2 lei pentru elevi și studenți, cu precizarea că locuitorii din orașul Miercurea Sibiului beneficiază de intrare gratuită.

Felicitări tuturor celor implicați! (Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu)

Un mesaj care transmite, dincolo de emoție, bucurie, împlinire, recunoștință, dar mai ales… sentimentul că într-adevăr, cultura e coloana vertebrală a comunităților sibiene, a tuturor celor de aici care țin viu spiritul acestor locuri. Cel mai nou muzeu sibian- Muzeul Țării Secașelor, și-a deschis porțile. Cu generozitate și cu bucuria de a dărui nemurire valorilor din această parte de țară.

 

foto: Consiliul Judetean Sibiu

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org