Spiritul Transilvaniei...în mâinile și-n harul Dariei

Locul binecuvântat în care, de-a lungul secolelor, populații de etnii diferite au conviețuit în bună pace și înțelegere își păstrează esența și își duce moștenirea mai departe.

 

Minunata Daria Muntean, o adolescentă de 17 ani din Sadu, pictează pe mobilier și lemn modele săsești. De parcă Raiul cu florile și frumusețile sale șade în mâinile sale, spre a naște opere de artă!

Pe Daria o poți întâlni la diverse târguri de artă meșteșugărească și nu are cum să nu îți atragă atenția prin superbele ei haine românești și prin măiestria și naturalețea cu care execută pictura săsească, cea care îi este atât de dragă!

Dacă o întâlniți, nu aveți cum să nu o recunoașteți: zâmbetul ei topește orice suflet, iar arta ei te îndeamnă să îți cumperi un obiect în care poți simți istoria Transilvaniei, scrisă de români, sași, maghiari și alte neamuri care au poposit pe aceste locuri binecuvântate.

Ce iese din mâinile Dariei (despre care am scris nu o dată!) are har, are lumină, are puritate. Și poartă cu duh strălucirea atâtor premii obținute la Olimpiada de Meșteșuguri Artistice Trardiționale.

Felicitări, Daria! Și numele îți e presdestinat în a ne dărui frumosul!

Foto: Comuna Sadu

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org