Infrastructura, cadastrul sistematic, proiectele destinate copiilor şi tinerilor şi... implicarea comunităţii în păstrarea tradiţiilor culturale şi gastronomice: Priorităţile sădenilor în perioada 2019-2010

  • La SADU, anul a început cu gânduri mari, cum stă bine la o comună cu oameni gospodari! Prioritățile perioadei 2019 - 2020, sunt următoarele:
  • Modernizarea străzilor - etapa II-a. Este vorba despre proiectul de infrastructură în implementare; acesta va sistematiza circulația la intrările în comună. În plus, se va realiza sistemul de colectare a apelor pluviale şi vom realiza piste pentru biciclete
  • Un alt obiectiv vizează “cadastrul sistematic“ care include actualizarea proprietații terenurilor din extravilan. Suntem angajați deja în două sesiuni de finanțare și sperăm să finalizăm acestea și să mai accesăm şi alte fonduri, spune neostenitul primar al Saduui, dl Valentin Ivan.
  • Totodată, se are în vedere Planul Urbanistic General care este tot o prioritate, dat fiind faptul ca se are este necesară aprobarea planul de dezvoltare locală urbanistică pentru viitorii 10 ani.
  • O altă prioritate pentru administraţia sădeană o reprezeintă Infrastructura integrată pentru cartierul Tocile. Este, de altfel, prioritatea 1 în proiectele de infrastructură; aici se includ reţelele de apă, canalizare și gaze naturale.
  • Extinderea rețelei electrice de joasă tensiune pentru zonele Dealul Viilor și Valea Morii are finalizată documentația tehnică și administraţia locală speră să fie realizată.
  • Gradiniţă și creșă, baza sportivă și locuri de joacă pentru copii sunt, de asemenea, proiecte de importantă maximă în opinia primarului Valentin Ivan.
  • Dar proiectele şi iniţativele pentru anul care abia a început nu se opresc aici! „Vom fi serios angrenați în proiectul județean de anvergură “Regiune gastronomică europeană“. Vom avea o agendă locală și vom participa și la acțiunile județene și municipale. Este un plan de dezvoltare foarte îndrăzneț pentru acești 2 ani și sperăm să reușim să asigurăm surse de finanțare pentru realizarea acestuia”., spune edilul.
  • Cum e de înţeles într-o comună în care datul străbun este respectat cu sfinţenie, Agenda cultural-sportivă încărcată și... tradițiile locale vor anima fiecare activitate culturală locală.
  • Nu ne rămâne, aşadar, decât să urăm SUCCES domnului primar şi echipei administrative şi... aşteptăm rezultatele...!

surse foto: Valentin Ivan; Comuna sadu

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org