Arpașu, omagiu satului românesc

Duminică la Arpașu de Sus, de la cel mai mic, până la cel mai mare, au îmbrăcat straiele de sărbătoare iar gospodinele satului s-au întrecut în bucatele alese, pregătite din produse locale, după rețete transmise peste generații.

 

Cei care am fost acolo am avut șansa să experimentăm povestea satului românesc cu tot ce reprezintă acesta: bucuria de a dărui și a împărți cu alții bucatele pregătite, bucuria de a purta portul strămoșesc și de a te prinde în hora satului, bucuria de a simți gustul rețetelor bunicii.

Felicitări primarului Constantin Văcaru că a creat premisele organizării unui moment ca acesta doar cu resurse locale!

Felicitări arpășenilor pentru exemplul de unitate pe care îl dau, pentru că nu lasă ca tradițiile populare și gastronomia locală să se piardă ci, din contră, le conservă și promovează într-un mod admirabil!”

Impresii, bucurie și mai mult decât atât din partea președintei Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, despre o… duminică-n sat, la Arpașu. O duminică așa, cu chip de tradiții și cu miez de bună simțire cum obișnuiesc oamenii din partea locului. Pentru că aici, la Arpașu de Sus, oamenii sunt înveșmântați în dat străbun și-n vine le curge satul cu taote ale sale, cu trudnicie și har, cu bună voie și credință, cu senin și armonie…

Imaginile grăiesc de la sine: tot și toate, într-un OMAGIU satului românesc! (n.n. Anul 2019 a fost declarat ANul Omagial al Satului Românesc)

Foto: Daniela Cîmpean, Primaria Arpasu

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org