Mioriță laie-bucălaie, o făcuși de oaie! Niște oi, în CONFLICT cu... Scutul Anti-Rachetă de la Deveselu. Americanii cer intervenţie de urgenţă!

Mioarele care, la inițiativa minsitrului Petru Daea au declanșat o adevărată campanie națională, sunt pe punctul de a ne pune bețe-n roate în relațiile cu NATO, mai ales cu americanii de la Deveselu! De fapt, nu  chiar ele ar fi de vină, ci proprietarul unui saivan, amplasat la numai vreo 25 de metri de celebru Scut Anti-Rachetă.

 

Ei bine, oficialii americani transmit că - în cazul în care animalele s-ar apropia prea mult de sistemul de siguranţă al obiectivului strategic, vor declanşa alarmele. Şi, din păcate, militarii nu vor avea cum să-şi dea seama pe loc dacă e vorba despre o oaie sau despre... o rachetă. 

Ca urmare, NATO și implicit Washington-ul solicită de urgență statului român să demoleze adăpost de oi.

Potrivit observator.tv, s-a descoperit că saivanul cu pricina a fost construit fără autorizație pe un teren arabil și fără aviz de la Statul Major al Armatei.

Se cunoaște că în urmă cu 3 ani, Primăria Stoenești, pe teritoriul căreia se întâmplă acest... conflict OI-NATO (mioriță modernă, deh), și Prefectura Olt au cerut demolarea saivanului, însă ulterior proprietarul ar fi obținut, totuși, în instanță, actele necesare.

Cum însă americanii sunt convinși că saivanul face scutul mult mai vulnerabil, pentru că oile pot declanșa oricând senzorii alarmelor împotriva nepoftiților...

 

 

 

sursa foto: observator.tv

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org