SE SFINŢEŞTE BISERICA DE GHEAŢĂ! Doi miri din Marea Britanie dau Regatul pe o cununie de poveste în feeria de la Bâlea Lac

Acolo, sus, unde munţii poartă cerul ca pe o cunună, şi unde gheţurile prin forme artistice şi dau glas unor idei îndrăzneţe, acolo, la Bâlea Lac, pentru al treisprezecelea an consecutiv, se înalţă Biserica de Gheaţă...

 

Ceremonia de sfinţire a minunatei Bisericii de Gheaţă de la Bâlea Lac este programată pentru vineri, 25 ianuarie 2019, începând cu ora 12, în prezenţa reprezentanţilor principalelor biserici de la noi din ţară.

 

Ca şi în anii trecuţi, lăcaşul, care atrage an de an, turişti din toate colţurile lumii, este situat în imediata apropiere a hotelului de gheaţă şi a celor trei iglu-uri.

Demn de ştiut, ca de fiece dată, construcţia bisericii de gheaţă este inspirată din arhitectura pitorească a unei vechi biserici din satul sibian Mâlăncrav. 

„Odată intrată în circuitul turistic şi ecumenic, Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac este disponibilă pentru găzduirea a diverse programe religioase, private sau cu acces liber, mai mulţi români dar şi cetăţeni străini având deja rezervare aici pentru oficierea unor momente importante din viaţa lor", se precizează într-un comunicat al celor iniţiatorilor acestui proiect de succes.

*Prima cununie religioasă ce se va oficia în acest sezon la Biserica de Gheaţă este programată pentru ziua de 7 martie. Mirii sunt britanicii Emma Louise Shenton şi Mathew James McDonald, cei doi alegând să îşi unească destinele departe de Regat în „ţinutul de cleştar” din căldarea lacului Bâlea. Potrivit organizatorilor, la eveniment vor participa aproximativ 30 de oaspeţi din Marea Britanie.

"Parte a Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice- Bâlea Lac”, Biserica de Gheaţă este un „lăcaş de cult” aparte, unic în această parte a Europei, ecumenic, deschis pentru vizitare oricărui turist, indiferent de orientarea religioasă.

În anii anteriori, Biserica de Gheaţă a găzduit programe de rugăciuni organizate de diverse culte sau biserici, concerte corale, dar şi mai multe botezuri şi câteva cununii religioase”, potrivit sursei citate.

 

foto: Radio Unirea FMBalea Lac

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org