Ceremonia de predare a titlului de Regiune Gastronomică Europeană, găzduită marți la Academia Forțelor Terestre

Luni, 11 februarie, a debutat o săptămână importantă pentru Sibiu Regiune Gastronomică Europeană, o săptămână în care regiunile care au purtat titlul în 2018 - Galway din Irlanda și Brabantul de Nord din Olanda - predau ștafeta. Astfel a fost organizată o primă întâlnire, găzduită de Primăria Municipiului Sibiu, între Consorțiul care gestionează Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 și celelalte regiuni care compun plaforma Regiune Gastronomică Europeană. 


Prezentă la întâlnire, președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a împărtășit oaspeților europeni faptul că prioritatea pentru județul Sibiu este aceea de a genera în cadrul acestui program șanse noi pentru produsele locale autentice: să le facem mai cunoscute și accesibile publicului larg și să asigurăm o mai bună conectare între urban și rural.

Mijlocim legături directe între mediul rural, unde se produce hrană sănătoasă, și mediul urban, unde avem tot mai mulți consumatori interesați de calitate“. Interesul pentru soiurile autentice românești este confirmat și de cel mai recent eveniment finanțat de Consiliul Județean Sibiu prin Biblioteca ASTRA - târgul Semințe cu Suflet, desfășurat în weekend-ul care abia s-a încheiat.
M
arți, de la ora 19.00, la Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu”, urmează să se desfășoare ceremonia de predare a titlului.

Zilnic, în perioada 11-14 februarie, au loc prezentări de bune practici între membri platformei și partenerii proiectului EUREGA, precum și vizite în județ: la Bâlea Lac, Avrig, Mediaș, Hosman, Marpod.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org