Copiii din Săcădate au nevoie de o BIBLIOTECĂ! CUM PUTEȚI SPRIJINI ACEST GENEROS PROIECT?

FĂ RAI DIN CE AI! Fă și tu o faptă bună și pune umărul la un proiect necesar și generos !!!

 

O școală fără cărți e o casă fără ferestre. În spațiul rural, accesul copiilor la cărți de calitate nu este întotdeauna posibil. Lectura e o plăcere rafinată, de cunoscător; necesită deprindere, consecvență, seriozitate. Cei 30 de elevi ai școlii din Săcădate sunt privați de această sursă esențială de cunoaștere și de satisfacție personală.

Proiectul O bibliotecă pentru copiii din Săcădate își propune să suplinească această carență, prin amenajarea unei încăperi multifuncționale, destinate cărților, meditației, atelierelor de lectură sau altor activități recreative similare. Încăperea destinată acestui scop este într-o stare precară și necesită renovare și reamenajare. Voluntarii pe care asociația îi va mobiliza vor finaliza acest demers.

Așadar, un proiect care merită atenție și implicare!!! Un proiect pentru care puteți vota și alerga la Maratonul Internațional Sibiu 2019!

Dreptul de a citi este universal și inalienabil. Orice copil trebuie să aibă acces la lumea fascinantă a cărților. Copiii care citesc sunt adulții responsabili, implicați și empatici de mâine. Lectura fortifică imunitatea minților și vaccinează împotriva obtuzității. Ideea proiectului s-a născut în timp. Asociația  „Vatra-Satului” Săcădate colaborează de 4 ani cu Școala primară din Săcădate, unde s-au desfășurat mai multe proiecte de voluntariat.
Conștientizarea  importanței unei biblioteci, respectiv a unui spațiu multifuncțional, s-a născut din contactul direct cu această microcomunitate. Cei treizeci de copii ai școlii sunt dornici de a cunoaște și receptivi față de nou. Le lipsesc cărțile și modelele culturale. Asociația „Vatra-Satului” Săcădate nu își propune numai un obiectiv material, acela de a renova o încăpere și de a facilita accesul elevilor la cărți. Obiectivul fundamental este crearea unui spațiu cultural, ale cărui ecouri să reverbereze în întreaga comunitate rurală.

Detalii: maratonsibiu.ro

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org