Cale către meșteșug și poveste în Muzeul ASTRA: Dulgherul și Tâmplarul 

În perioada 27 - 30 iunie, Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, organizează Școala în satul tradițional organizează evenimentul intitulat:  Dulgherul și Tâmplarul.

 

Este vorba despre un atelier interactiv care prezintă diferențe și asemănări între materiale, unelte, precum și diferite tehnici utilizate în construcția caselor tradiționale. Inițiativa se adresează vizitatorilor – familii cu copii, tineri, adolescenți, iar toți participanții vor putea încerca lucrul cu diferite unelte. De asemenea, cu toții vor avea posibilitatea de a reconstrui un segment din colțul unei case din bârne îmbinate cu cheutori. Însoțiți de artizanul Adrian Șuiu, cei prezenți vor putea asambla machete 3D, modele ale unor case tradiționale din... satul de altădată.

Atelierele vor avea loc în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, în zona Teascuri - Teascul cu șurub vertical din Vințu de Jos, jud. Alba, în intervalul orar 10:00 - 14:00. Participarea la ateliere se face în baza abonamentului sau a biletului de acces în Muzeul ASTRA.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org