De la UNTOLD la Sibiu Music Fest: AYA

 

După ce a deschis UNTOLD 2019 de pe mainstage, AYA va da startul Sibiu Music Fest 2019.

 

AYA dj-iţa de 21 de ani care a mixat și… a impresionat publicul de pe aceeaşi scenă cu Armin Van Buren, Martin Garix Robbie William, David Gueta şi multe alte nume mari de rang internaţional, este invitată la Sibiu Music Fest 2019 să mixeze la începutul evenimentului.

https://www.youtube.com/watch?v=4qE1_JBxoP0&fbclid=IwAR2lhd7nqWFEOBVf_PAhTsvlhE-jJm6D-F8JpF4Y71nmcF5w5VmFyq-wan0

Originară din Zalău, Iulia-Alexandra Rus a început să mixeze în urmă cu un an, călcând, astfel, pe urmele tatălui ei. În tot acest timp, a reuşit să facă senzaţie în numeroase cluburi din ţară şi străinătate.

În paralel, tânăra a studiat şi s-a dezvoltat şi în activitatea de remixer având deja câteva remixuri apreciate care au reuşit să strângă peste un million de vizualizări pe youtube. Unul din ele fiind remixul piesei Mariola- cantat de Minelli .

Recunoaşte că nu i-a fost prea uşor, iar asta şi din cauza faptului că acest domeniu al muzicii este, încă, dominat de sexul masculin: "Pentru o fată este dificil să se remarce în domeniul acesta, existând prejudecata că fetele sunt mai puţin pregătite. Tocmai de aceea trebuie să demostrez mereu că pot mixa la un nivel înalt. Din ceea ce am observat până în momentul de faţă, când vine vorba de o DJ-iţă, unii au anumite reţineri, dar în momentul în care îmi încep activitatea la pupitru rămân plăcut surprinşi atât cei din public, cât şi persoanele care activează în această meserie. În plus, a trebuit să învăţ şi partea tehnică, începând cu legatul cablurilor, reglajele la nivelele de preamplificare şi amplificare, având în vedere că de cele mai multe ori, sonorizările din foarte multe cluburi nu sunt realizate de către profesionişti". Despre stilul său spune că este unul "complicat, bazat pe multă teorie muzicală“, dar care îi permite să mixeze uşor orice gen de muzică începând de la Dub-step, Trap, Hip-Hop, Reggaeton, Latino până la EDM, Deep House, Future House, Techno.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org