No, tare mi-e de mândrie pentru Sibiul nostru drag!

Nu știu cum să vă spun, dar eu sunt mândră. Pe măsură ce trec zilele, pe măsură ce văd Sibiul cum înflorește la propriu pe sub coroanele castanilor roz sau alb, pe măsură ce văd că își caută sieși strălucirea ca s-o arate lumii, mă bucur și mă încearcă mari emoții.

Pentru că nu-i puțin lucru să fii pentru o zi, pentru câteva zile, CAPITALA EUROPEI, să fi gazda unui eveniment care va înrâuri, în oarecare măsură, viitorul fiecăruia dintre noi- sibieni, ardeleni, români, europeni...

Consider că e un motiv de mândrie, de înălțare a spiritului și... până la urmă, un imbold în a mai căta către ceea ce ne mai e spiritul civic și gospodăresc, astfel încât Sibiul, minunea asta de cetate, să strălucească și să grăiască lumii, cum știe mai bine, despre ce a fost și ce e acum, despre secole, reușite, mari oameni de cultură ori vremuri rămase cu majuscule în cărțile de istorie.

Da. De-abia aștept să vuiască Sibiul a oapseți de seamă, să îi întâmpine ,și ei, de unde or veni, să dea onorul frumuseții orașului ăstuia care merită respectat și iubit prin tot ceea este. Să-i văd eu pe șefii statelor UE admirând clădirile istorice și întorcându-și privirile la orice pas pentru a lua în amintire, pe retină și în fotografii... SIBIUL. SIBIUL NOSTRU. SIBIUL care, iată, an de an, e capitala mondială a artelor spectacolului prin celebrul FITS și care acum va fi și capitala politică a Europei.

Sursa foto: activenews.ro

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org