3084 de copilaşi au dat bineţe vieţii la Maternitatea SCJU Sibiu în 2018. 3 mămici au născut tripleţi!

VEŞTI BUNE:  Numărul nașterilor înregistrate la Maternitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a crescut, pe parcursul anului 2018. Asta, pentru al șaselea an consecutiv. Datele consemnate indică un total de 3023 de nașteri, dintre care 55 gemelare și 3 de tripleți.

 

Concret, per total, s-au înregistrat 3084 de nou-născuți, dintre care 1526 de băieți și 1558 de fete, cu 1,2% peste numărul nou-născuților din 2017.

Comparativ cu anul 2013, numărul nașterilor din 2018 este mai mare cu peste 22%.

Aşa cum aflăm de la purtătorul de cuvânt al SCJU Sibu, Decebal Todăriţă, cea mai prolifică lună din anul precedent a fost septembrie cu 303 de nou-născuți, iar cea mai slabă – aprilie, cu 229 de nou-născuți.

Demn de luat în seamă, motivul principal al creșterii adresabilității către Maternitatea SCJU Sibiu din ultimii șase ani este reprezentat de condițiile foarte bune din cadrul acesteia, atât din perspectiva facilităților de cazare (saloane de tip roaming-in, cu 2 paturi și grup sanitar propriu) cât și a celor de îngrijire și tratament, personalul medical al maternității având printre cele mai bune rezultate din țară.

Despre Maternitatea SCJU Sibiu

Maternitatea SCJU Sibiu este una dintre cele mai moderne din România, după ce a traversat un proces complex de reabilitare şi modernizare. Calitatea serviciilor oferite este una de nivel european, mamele şi copiii fiind îngrijiţi în spații complet renovate, modernizate și dotate corespunzător, astfel încât intrarea în viaţă a bebeluşilor să se facă în siguranţă şi în condiţii care să ofere încredere, sănătate şi speranţă.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org