În cursul anului 2018, în judeţul Sibiu, 44 de copii au trecut prin trauma ABANDONULUI. Doi dintre ei au fost abandonaţi în unităţi sanitare chiar în luna decembrie...

 

În cursul anului 2018, la nivelul DGASPC Sibiu, s-au înregistrat 36 de sesizări în legătură cu acte de abandon, care făceau referire la 44 de copii.

 

Potrivit conducerii instituţiei amintite, pentru 18 dintre copii s-a stabilit o măsură de protecție, astfel că: 10 copii au ajuns în plasament familial, 7 copii sunt în plasament la asistent maternal profesionist, iar pentru 1 copil măsura de protecție a fost stabilită la Centrul pentru Copilul cu Dizabilități Speranța.

Copiii redaţi în familie, anume 26, vor fi monitorizați pe o perioadă de 3-6 luni de către Serviciul Public de Asistență Socială (SPAS ) din cadrul primăriilor de domiciliu.

Demn de precizat, chiar şi în cursul lunii decembrie 2018, s-au înregistrat 2 cazuri de abandon în unitățile sanitare din județul Sibiu. Da, da, din nefericire chiar şi la acea vreme frumoasă când cu toţii aşteptăm bucuriile Crăciunului, când poate mai mult ca oricând, ne reamintim semnificaţia şi ROLUL familiei...

În momentul de față, datorită problemelor de sănătate, unul dintre copii a fost transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Prof. Matei Balș” București, iar un copil se află în Spitalul Municipal Mediaș.

 

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org