DSP SIBIU: AU FOST CONFIRMATE CU LABORATORUL PRIMELE 2 CAZURI DE GRIPĂ DIN JUDEȚUL SIBIU, SEZONUL 2018-2019

 

În cadrul Sistemului de supraveghere de rutină a infecţiilor respiratorii şi a gripei, la nivelul judeţului Sibiu, în săptămâna precedentă (14.01.2019 – 20.01.2019) a crescut semnificativ numărul de infecţii respiratorii acute- IRA(3236), cu circa 40% faţă de cazurile din săptămâna anterioară de raportare (2304).

 

Analiza stratificată pe grupe de vârstă arată că cele mai multe cazuri (circa 42%) s-au înregistrat la grupa de vârstă 15-49 ani.

În intervalul menţionat s-au înregistrat, la nivelul judeţului, nu mai puţin de 697 cazuri de pneumonie. Cele mai multe cazuri (293) au survenit la grupa de vârstă 15-49 ani.

Potrivit surselor medicale, ponderea internărilor cu pneumonii din totalul cazurilor a fost în săptămâna 03 de 18.79%, predominând internările la grupa de vârstă 65 de ani și peste.

Ponderea mică a internărilor cu infecţii acute respiratorii (2.19%) indică faptul că majoritatea cazurilor sunt forme ușoare, însă ponderea internărilor cu gripă (42.86%) arată că sunt și multe cazuri care au necesitat spitalizare.

 

Aşa cum precizează surse Din cadul DSP, au fost raportate 105 (!) cazuri de „gripă” , față de numai 39 în săptămâna 02.

Precizare: În Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu a evoluat, în cursul săptămânii trecute, un focar de infecţii respiratorii cu 7 cazuri (vârste cuprinse între 3 luni şi 9 ani), dintre care 4 cu simptomatologie de gripă şi 3 cu semne de infecție respiratorie acută. S-au recoltat secreţii nazale şi faringiene de la un caz (masculin, 3 luni), cu rezultat pozitiv pentru virusul gripal tip AH1pdm09, iar pentru un alt caz, proba este în curs de investigare. Cazurile au evoluat cu forme uşoare şi medii, 5 dintre ele sunt externate, celelalte două cu evoluţie favorabilă.

O probă recoltată de la un caz internat în spital (masculin, 8 luni din Sibiu) este cu rezultat pozitiv pentru virusul gripal tip AH3. Provine din familie, unde bunica a prezentat semne de boală.

Astfel, actuala săptămână este caracterizată ca activitate gripală sporadică.

 

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org