STEJARI în memoria provinciilor românești, plantați la Copșa Mică. Și... o placă comemorativă, dedicată popasului Regilor României în gara orașului

 

Să ne fie neamul cumu-i stejarul... Prefectul Adela Muntean a sădit, luni, la Copșa Mică, un stejar care simbolizează una dintre provinciile istorice românești. 


Evenimentul, organizat de Primăria orașului Copșa Mică, a fost dedicat, lesne de înțeles, sărbătoririi Centenarului Marii Uniri. 
Cei zece stejari plantați în curtea Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” simbolizează vechile provincii românești al căror vis de unire s-a împlinit la 1 Decembrie 1918.
Am credința că poporul român va dăinui peste veacuri aici. Pentru că rădăcinile lui sunt înfipte adânc în acest pământ, stropit de sângele eroilor noștri, care s-au jertfit pentru Credință și Libertate, pentru apărarea Patriei și întregirea Neamului Românesc. Dumnezeu să binecuvânteze România!”, le-a transmis prefectul Adela Muntean celor prezenți la eveniment.
Demn de știut, primul stejar a fost plantat duminică, 14 octombrie, de ministrul Turismului, Bogdan Trif.
Evenimentul de astăzi a debutat în gara orașului, pe clădirea căreia a fost dezvelită o plăcuță comemorativă cu efigiile Regelui Ferdinand I și Reginei Maria, care marchează „popasul în gara de la Copșa Mică al regilor României Mari, în prima lor vizită efectuată în Transilvania, la 30 mai 1919”.

La ceremonie a participat și subprefectul județului Sibiu, Horațiu Marin.

 

 

Foto: Claudia Stanciu

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org