Imaginea zilei la Catedrala Mitropolitană din Sibiu

Praznicul Floriilor din acest an a adunat mulțimi de credincioși la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. În rugăciune, credință, tradiție!

 

Sfânta Liturghie din ziua de praznic a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, împreună cu un impresionant sobor de preoți și diaconi format din cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu și slujitorii locașului de cult. Credincioșii au primit, potrivit ritului, ramuri de salcie care au fost sfințite înainte de Sfânta Liturghie de ierarh și soborul de preoți.

Mulți dintre credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie din această zi de praznic au primit Sfânta Împărtășanie.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corala „Timotei Popovici” a Catedralei mitropolitane din Sibiu, dirijată de pr. lect. univ. dr. Dan Alexandru Streza.

La finalul Sfintei Liturghii, IPS Mitropolit Laurențiu le-a vorbit credincioșilor despre praznicul Floriilor, sărbătoarea care deschide urcușul duhovnicesc al Săptămânii Mari.

Praznicul Floriilor ne dovedește smerenia pe care și-a asumat-o Mântuitorul Iisus Hristos, dar și dragostea Sa nemărginită prin care El S-a oferit ca jertfă, S-a dăruit total Tatălui. Smerenia este exprimată prin alegerea acestui animal umil, asinul, pe care El a intrat în Ierusalim. Rânduiala lui Dumnezeu a fost ca El să fie aclamat ca Împărat, asemenea cântării îngerilor. Împăratul păcii este invocat, Împăratul Cerurilor, Mântuitorul Iisus Hristos, este chemat ca să ne mântuiască pe noi”, a subliniat ierarhul.

Credincioșii au dus stâlpările sfințite la casele lor pentru a primi ocrotire cerească în această perioadă pregătitoare pentru marele praznic al Sfintelor Paști.

În norodul adunat, a atras atenția prezența unei bune îmbrăcate în straie românești, cum e îndătinat. O adevărată sărbătoare să privești și să înelegi un astfel de om minunat!

Foto: mitropolia-ardealului.ro

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org