IRONIA TRAGICĂ A SORȚII: După ce a cucerit Himalaya și Alpii, celebrul alpinist arădean Zsolt Torok, găsit DECEDAT în zona Vf Negoiu

Zsolt Torok, alpinistul român care a cucerit Alpii, Himalya și Anzii Cordilieri: „Aparent, ai atins un vârf însă, în realitate, renaști!”

 

Pentru Zsolt Torok, alpinismul reprezintă „marea iubire” a vieții, o pasiune pentru care a renunțat la destule lucruri de-a lungul timpului, „uneori chiar și la demnitate”, după cum recunoaște chiar el. (viitorulromaniei.ro )

 

Din nefericire, sâmbătă, 17 august, reputatul alpinist arădean care a fost eroul mai multor expediții extraordinare în Himalaya, a fost găsit DECEDAT în masivul Făgăraș, în apropierea Vârfului Negoiu.

Cumplita veste a fost confirmată de șeful Serviciului Public Salvamont Sibiu, Adrian David. Cadavrul celebrului alpinist a fost găsit în zona unui abrubt, ceea ce indică faptul că bărbatul ar fi căzut în gol, posibil, chiar să se fi desprins și o stâncă, în momentul prăbușirii. (se pare că alpinsitul nu era asigurat așa cum se cade).

Potrivit sursei, a fost solicitat un elicopter SMURD cu troliu, pentru extragerea trupului neînsuflețit din munți.

Alpiniștii Zsolt Torok şi Vlad Căpuşan au urcat zilele trecute pe vârful „Peak 5” (cunoscut şi ca Saldim Peak) 6.374m, din zona Makalu din Himalaya. Ei sunt primii oameni care reuşesc să calce pe acest vârf izolat și foarte tehnic.

Un prieten de-ai celor doi a oferit, pe contul său de Facebook, primele informații despre reușita lui Zsolt Torok şi Vlad Căpuşan, nota, în 2016, Adevărul.

Realizarea unei premiere mondiale („first ascent”) în cel mai înalt lanţ muntos al planetei reprezintă o performanţă remarcabilă, o nouă pagină de istorie în alpinism!. «Am urcat amândoi vârful Peak5, dar la coborăre am întâmpinat vreme foarte dificilă. În ultimele câteva zile au fost condiţii meteo extreme, temperaturi sub -30 de grade, tot ce am avut electronic la noi a fost compromis de frig, n-am putut lua legatură cu cei de acasă. Am şi pierdut foarte mult timp din cauza acestor condiţii nefavorabile… Acum e totul bine, am coborât amandoi în tabară de bază, totul e OK, iar eu am coborât azi un pic mai mult, până în satul Yangri Kharka, să pot da un semn. Salutari tuturor celor de acasă!», mi-a spus Vlad la telefon, calitatea conexiunii fiind extrem de slabă”, a scris Mihai, prietenul lui Zsolt Torok şi Vlad Căpuşan.(emunte.ro)

DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE!

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org