Zeci de tineri cu minți strălucite, într-un eveniment de anvergură la Sibiu

80 de liceeni cu performanțe deosebite la nivel național și internațional din toată țara se întâlnesc în perioada 2-8 septembrie în mijlocul țării, la Brașov și la Sibiu, la cea de-a șasea ediție a Champions United.

Este vorba despre un eveniment de anvergură care face parte din programul Creatori de viitor, lansat în anul 2014 de asociația 11even cu sprijinul Kaufland România. În comunicatul atașat găsiți mai multe amănunte despre acest program, al cărui scop este de a construi și activa o comunitate a tinerilor capabili să schimbe în bine România.

După două zile petrecute la Brașov, Creatorii de Viitori s-au întreptat astăzi către Sibiu, vizitând pe drum Mănăstirea rupestră de la Șinca Veche, Muzeul de Pânze şi Poveşti de la Mândra, Herghelia de la Sâmbăta de Sus și Palatul Bruckental din Avrig.

Iar dacă la Brașov au învățat despre leadership și au dezbătut problemele orașului într-o dezbatere numită „Brașovul viitorului”, la Sibiu se pregătesc să învețe despre antreprenoriat și să dezbată motivele care ar putea să-i determine să rămână în România.

Sesiunea numită sugestiv „De ce să aleg România?” va avea loc vineri, 6 septembrie, între orele 18 și 20, în  Aula Avram Iancu a Facultății de Litere (b-dul Victoriei nr. 5-7) este deschisă presei.

 Cei patru invitați - Rectorul Universității Lucian Blaga din Sibiu, Prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, Michael Bulzan (Regional Director Europe, the Middle East and Africa la Duke’s Fuqua School of Business), Cristian Cișmaru (Asociația My-Transilvania) și Erwan Joliff (un francez care s-a stabilit în România, la Cobor), care sunt, așa cum ne place nouă să spunem, creatori de prezent, vor sta față în față cu patru dintre participanții la Champions United, olimpici internaționali - creatori de viitor - și vor dezbate împreună argumentele care i-ar putea convinge pe tinerii excepționali să rămână sau să întoarcă în țară și opentru a se implica în schimbare.

Gazda dezbaterii, Universitatea Lucian Blaga, organizează pentru participanți și un provocator atelier de antreprenoriat și este implicată și în alte aspecte organizatorice, pentru a face experiența celor 80 de liceeni cât mai frumoasă la Sibiu.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org