Creaţiile Ştefaniei Nistoreanu, din acest week-end, la Palatul Brukenthal din Avrig

În acest weekend, Stefania Nistoreanu a prezentat publicului unele dintre cele mai reusite lucrari ale sale, in cadrul expozitiei intitulate „Quantic”, al carei vernisaj a avut loc sambata, 18 mai, la Palatul Brukenthal din Avrig.

Aproximativ 25 dintre operele pictoriței vor fi expuse, în premieră, într-un loc încărcat de istorie și frumusețe: vechea și romantica reședință de vară a baronului Samuel von Brukenthal, situată în apropierea Sibiului. Expoziția - realizată sub îngrijirea artistului Ovidiu Cărpușor, directorul Galeriei de Artă „Transilvania” din Brașov - reunește lucrări cu teme abstracte sau fantastice, care aduc în atenția privitorului scheme subtile inspirate din fizica cuantică. Printre picturile ce vor putea fi admirate la Palatul Brukenthal Avrig se numără Freedom, Antivirus, Without Sense, The Face of Power, The Couple sau Aliens Love.

Vernisajul a avut loc sâmbătă, 18 mai, de la ora 17.00, iar expoziția va fi deschisă publicului până la data de 22 iulie 2013. Totodată, Ștefania Nistoreanu participă, în această perioadă, alături de alți 47 de artiștireputați, la o expoziție de excepție - „Artă și spiritualitate în spațiul transilvan” – organizată de Institutul Cultural Român din Budapesta. Ștefania este prezentă în această expoziție cu lucrarea „Germini”.

Demn de remarcat, critici spun despre Ştefania Nistoreanu abordează pânzaîntr-o manieră extrem de intimă, dar compoziţiile sale înglobează deseori teme universale, ancestrale şi actuale în egală măsură. De altfel, lucrările ei reprezintă o sumă de contraste, exprimând realismul şi fantasticul omogenizate armonios, ca într-un panaceu de mult aşteptat.

Stilul este îmbogăţit de o imaginaţie fecundă, dublată de o excepţională fineţe artistică. “Viaţa pe Pământ este o bătălie continuă cu ceilalţi şi cu propriile noastre ego-uri. Avem, deci, nevoie de cele mai bune arme pentru a supravieţui: realism şi putere de a visa, luciditate şi putinţa de a crede în basme, ochi capabili să privească prin întuneric şi inimă deschisă spre lumină. Iar,uneori, când realitatea devine gravă, avem nevoie să ne putem crea o altă lume, un alt univers adevărat. Despre asta este pictura mea”, declară Ştefania Nistoreanu.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org