Junii Sibiului deschid Targul de turism de la Viena

Consiliul Judetean Sibiu, prin intermediul Asociatiei Judetene de Turism Sibiu si al Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale „Cindrelul-Junii” Sibiu, participa in perioada 10 – 13 ianuarie 2013 la Targul de Turism de la Viena, considerat unul dintre cele mai importante targuri internationale in domeniul turismului si cel mai important de pe piata turistica din Austria. Alaturi de reprezentantii judetului Sibiu, delegatia sibiana este compusa din reprezentanti ai Primariei Municipiului Sibiu si ai agentiilor de turism sibiene.

Pentru ediţia de anul acesta, judeţul Sibiu a fost ales drept regiunea parteneră a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului şi a Biroului de promovare şi informare turistică al României la Viena. Această poziţie contribuie la vizibilitatea şi la consolidarea imaginii de destinaţie turistică pe piaţa austriacă. Astfel, România este promovată ca ţară parteneră pe toate materialele promoţionale editate de organizatori şi în toate campaniile de popularizare a manifestării.

Mesagerul cultural al judeţului Sibiu la Târgul de Turism de la Viena este Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului". Junii vor participa la deschiderea oficială a târgului, în prezenţa Primarului Vienei, şi vor încânta publicul atât pe scena principală a târgului, cât şi la standul României, oferind câte patru reprezentaţii zilnice. Cele şase perechi de dansatori, acompaniaţi de muzicienii ansamblului, vor anima totodată seara românească de vineri, 11 ianuarie, dedicată specialiştilor şi reprezentanţilor mass media.

Prezenţa judeţului Sibiu la Târgul de Turism de la Viena ca regiune parteneră confirmă statutul de destinaţie turistică de talie europeană şi cred că va contribui la creşterea notorietăţii ofertei sale turistice, ceea ce va conduce, cu certitudine, la creşterea circulaţiei turistice a austriecilor spre Sibiu. Iar faptul că Junii Sibiului vor fi şi la acest eveniment important cartea de vizită a judeţului nostru şi a României ne onorează”, aapreciat Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

Oferta turistică a judeţului Sibiu va fi promovată printr-o gamă variată de materiale promoţionale, precum harta judeţului şi broşuri generale (3.000 exemplare), pliante despre Complexul Naţional Muzeal ASTRA, Aeroportul Internaţional Sibiu, alături de premii ale operatorilor turistici. De asemenea, la standul judeţului Sibiu, vizitatorii vor fi atraşi şi prin posibilitatea de a degusta produse gastronomice.

Târgul de Turism „Ferien Messe Wien” se adresează atât publicului larg din Austria în căutare de noi destinaţii de vacanţă, cât şi specialiştilor din domeniul turismului din întreaga lume, la ediţia din anul 2012 fiind înregistraţi un număr de peste 800 de expozanţi din peste 70 de ţări şi 150.000 de vizitatori.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

loading...

 

ziare ziare.org