Write a comment

In perioada 22 – 23 aprilie 2015, Muzeul Naţional Brukenthal va găzdui în Palatul Brukenthal prima întâlnire i-locate din acest an.

Asa cum anunta organizatoii evenimentului, sunt prezenți la manifestari reprezentanți ai celor 24 parteneri din 9 țări europene.

Scopul întâlnirii vizeaza armonizarea elementelor de software şi a celor tehnice şi administrative ale instituţiilor- pilot, în vederea lansării oficiale a aplicaţiei în toamna anului 2015. Concret, lucrările se vor desfășura în două secțiuni dintre care o secțiune tehnică în data de 22 aprilie și una informativă în data de 23 aprilie.

Demn de precizat, Muzeul Brukenthal din Sibiu va fi prima instituţie muzeală din România care va permite ghidarea vizitatorilor cu ajutorul unei aplicaţii speciale pentru telefoanele mobile inteligente. Această aplicație poartă numele I-locate și a fost supranumită de unii specialişti în management cultural ”GPS-ul de artă”. Conducerea muzeului sibian- cel mai vechi din tara, de altfel, precizeaza ca se dorește ca aplicaţia să fie disponibilă în regim gratuit din luna septembrie 2015, pentru toată perioada de desfăşurare a proiectului.

Aplicația va fi creată cu ajutorul unei finanţări în valoare de 4,7 milioane de euro, acordată de Comisia Europeană.

Perioada de desfăşurare a proiectului: ianuarie 2014 – decembrie 2016

 

 

Sursa foto: sibiul.ro

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest