Write a comment

Complexul Muzeal Naţional ASTRA alături de federaţia Transylvanet – Federaţia pentru Patrimoniul Transilvănean, organizează în data de 15 februarie 2016, orele: 14:00, la Sala studio, Piaţa Mică nr. 11, sediul Muzeul ASTRA din Sibiu, o dezbatere publică pe tema “Cum putem încuraja proprietarii conştiincioşi de clădiri de patrimoniu şi descuraja delăsarea şi nepăsarea? Care este raportul optim dintre stimulente si amenzi?”, în cadrul proiectului „TransylvaNET – Consolidarea societăţii civile pentru dezvoltare prin promovarea patrimoniului” finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro).

Potrivit organizatorilor, dezbaterea publică îi propune să reunească locuitori şi factori locali (autorităţi, instituţii de cultură, ONG-uri, GAL-uri), iar accentul se va pune pe încurajarea luării de atitudine a comunităţilor în ceea ce priveşte stimulentele şi amenzile pentru proprietarii de clădiri de patrimoniu.

Astfel, sunt aşteptate la eveniment autorităţile locale, oameni de afaceri, persoane importante din Sighişoara, Sibiu, etc şi cetăţeni care vor prezenta în scris şi verbal, conform regulamentului audierii publice, propuneri privind stimulente şi amenzi pentru proprietarii de clădiri monumente istorice.

*Regulamentul, cererea de înscrierea la eveniment, întrebările audierii publice, chemarea la acţiune precum şi alte documente necesare pot fi găsite pe website-ul www.transylvanet.org/campanii-si-initiative/audieri-publice/

Ulterior evenimentului, depoziţiile scrise colectate de la cei care vor participa la audierea publică vor fi evaluate de o echipă de experţi, care va formula un Raport sinteza şi în maxim două săptămâni de la dezbaterea publică acest raport va fi trimis către participanţi şi către presa.

Federaţia Transylvanet va formula un set de propuneri legislative care să vină în sprijinul proprietarilor de clădiri de patrimoniu, iar aceste propuneri se vor baza pe argumentele şi concluziile prezentate de cetăţeni şi de autorităţile locale în cadrul dezbaterilor publice, care se vor organiza în 3 oraşe din Transilvania: Sibiu, Braşov şi Sighişoara.

Pentru detalii suplimentare vă rugăm luaţi legătura cu:

Adelina Cristea, Expert Comunicare - Transylvanet, 0770 909 507, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Mirela Iancu, Reprezentant ASTRA Sibiu, 0269/ 202. 404 , Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest