Write a comment

 

 

SUPER-EVENIMENT; GESTURI MINUNATE, GENEROZITATE, DISTRACȚIE... ÎNTR-UN CUVÂNT, SĂRBĂTOARE: Aproape 4.000 de alergători, profesioniști și amatori, adulți și copii, se vor alinia la start, în Piața Mare, sâmbătă, 26 mai, la cea de-a șaptea ediție a Maratonului Internațional Sibiu și vor lăsa urme pentru cele 26 de cauze nobile.

Dat fiind numărul mare de participanți înscriși, organizatorii anunță că și în acest an se va da start diferențiat, în prima parte a zilei fiind programate cursele de adulți, iar Cursele copiilor Auchan după masă.

 

Mai mult decât atât, în acest an, atmosfera de sărbătoare de la eveniment nu va dura o singură zi, ci... 3, și se va desfășura sub egida Piețe Libere. Astfel, locuitorii și oaspeții Sibiului se vor putea bucura de zone de chill out, concerte și activități în perioada 25-27.05, iar competiția propriu-zisă se va desfășura, conform tradiției, în ultima sâmbătă din mai (26 mai a.c). De asemenea, tot sub umbrela inițiativei Piețe Libere va avea loc prima ediție Street Delivery Sibiu, organizată de Fundația Comunitară Sibiu alături de Asociația Re:mediu, în cadrul Maratonului Internațional Sibiu 2018.

 

Piețe libere este o inițiativă comunitară, care-și propune eliberarea de mașini a piețelor centrale ale Sibiului, ca parte dintr-un demers mai larg de a reda spațiul public cetățenilor. Aceasta își propune să sprijine dezvoltarea unui oraș verde pentru oameni, descoperind noi moduri de a petrece timp împreună, printr-o platformă care să aducă alături idei, organizații, evenimente, oameni implicați.

 

 

Program Maratonul Internațional Sibiu 2018

24.05, Piața Mare

 • 10:00 - Montăm Poarta de Start cu Artistul Ștefan Radu Crețu

25.05, Piața Mare

 • 19:00-20:00 - Ședința Tehnică a alergătorilor

 

26.05, Piața Mare

 • 08:30 - Startul Maratonului Continental
 • 08:45 - Startul SemiMaratonului Joyson Safety Systems și a TeamRun-ului (4x5,3)
 • 09:00 - Startul cursei Zacaria 10K
 • 09:15 - Startul Crosului Visma
 • 10:00-18:00 - Activitățile ONG-urilor
 • 16:00 - Momentul VolunȚarilor
 • 17:00-18:00 - Cursele Copiilor Auchan
 • 18:30 - Festivitatea de premiere Maratonul Internațional Sibiu 2018
 • 19:00-22:30 - Afterparty Dubase & Alt Om. Proiecţii video Coralie de Conzaga

 

27.05, Piața Mare

 • 10:00 - Cafeaua de dimineață cu „Habemus Carte”
 • 12:30 - Antrenează Mușchii Civici ai Comunității cu Funky Citizens
 • 19:00-22:30 - Afterparty Tzuc & Electroclown. Proiecţii video Coralie de Conzaga

 

 

Traseul evenimentului trece prin centrul istoric al Sibiului, parcul Sub Arini și Complexul Național Muzeal Astra, iar cursa de maraton ajunge până în Rășinari și Poplaca. Invităm cât mai mulți sibieni să ia fluiere, mesaje de încurajare și să vină să susțină alergătorii pe traseu. Au mare nevoie de sprijin, când cred că îi lasă picioarele!

Primii alergători sunt așteptați să ajungă la Finish în jurul orei 09:25, iar primii maratoniști la 10:30.

 

Alergătorii sunt atât din Sibiu, cât și din afara județului și chiar a țării. De asemenea, 40 de companii din Sibiu s-au înscris la Maratonul Internațional Sibiu 2018, atrăgând sute de participanți din rândul angajaților, care aleargă pentru cauzele comunității. Alergătorii susțin cauza preferată prin achitarea taxei de participare, iar susținătorii prin donații directe pe site-ul evenimentului. Până acum, cele 26 de cauze au strâns peste 457.000 de lei. 10 cauze au depășit targetul pe care și l-au propus, iar 16 mai au nevoie de susținere. Susținerile continuă până la 1 iulie 2018.

 

Ciprian Ciocan, director executiv Fundația Comunitară Sibiu: „Cred că tocmai asta e fain la maraton, că nu e filantropia aia clasică, în care ai niște oameni cu foarte mulți bani care din excesul lor dau ceva comunității. Maratonul lucrează cu foarte mulți oameni, în momentul de față, persoane care contribuie financiar sunt undeva între cinci și șase mii de oameni care fac un fel de donații pe an, prin intermediul nostru. Pentru o populație ca a Sibiului este un procent destul de mare, mulți dintre cei care fac asta neavând o situație financiară extraordinară și știm asta pentru că vorbim cu ei la telefon, de multe ori ne spun că așteaptă să le intre salariul sau pensia ca să facă o anumită donație.”

 

 

ATENȚIE: Trafic restricționat în perioada 25-28 mai

Pentru buna desfășurare a competiției, în data de 26 mai, traficul va fi restricționat (complet sau parțial) pe mai multe străzi din Sibiu, precum și pe DJ 106 Rășinari Poplaca (info detaliate aici: Restricții trafic Maratonul Internațional Sibiu 2018).

De asemenea, de vineri, 25 mai, ora 13:00, până luni, 28 mai, ora 10:00, vor fi închise: str. Arhivelor, str. Timotei Popovici, Piața Schiller și str. Papiu Ilarian, cu ocazia Street Delivery Sibiu #1

 

Maratonul Internațional Sibiu 2018 este un eveniment sportiv de strângere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală, organizat de Fundația Comunitară Sibiu, alături de Clubul Sportiv Comunitar Sibiu, Grey Projects  și partenerul principal Visma Software.

 

Maratonul Internațional Sibiu 2018 este cofinanțat de Primăria Sibiu, prin Agenda Sportivă. Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu este partener al evenimentului.

 

Pentru detalii suplimentare vă rugăm să accesați www.maratonsibiu.ro și www.facebook.com/MaratonSibiu și www.facebook.com/pietelibere

 

***

Fundația Comunitară Sibiu este o organizaţie locală care identifică, promovează şi finanţează iniţiative şi proiecte ale comunităţii sibiene - ONG-uri, grupuri de iniţiativă, companii, persoane fizice - contribuind astfel la dezvoltarea Sibiului. Fondurile sunt oferite transparent, pe baza nevoilor donatorilor și ale comunității locale.

 

Fundația Comunitară Sibiu își dorește un oraș viu, cu cetățeni sănătoși, activi și implicați.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest