Write a comment

Mare-i gradina, Ta, Doamne… si a scolii! Si multi sar gardul inauntru! In urma cu putin timp, am aflat o stire “de film”, nu alta, dar, din pacate, perfect reala, dar IMPERFECTA din punct de vedere moral, psihologic, pedagogic…

Profesorul Ştefan Lupu predă de mai bine de 30 de ani la Liceul de Arte “Haricleea Darclee” din Brăila. Mai ecatc, sustine cursuri de vioară şi violoncel şi face parte din Comisia de prevenire a violenţei în şcoli. Asta nu l-a împiedicat să scrie pe facebook un comentariul şocant, atat pentru colegii profesori, dar şi pe elevi.

“Îmi permit să vin cu o contra-propunere la presupusul „drept” al folosirii telefoanelor mobile în şcoală de către elevi: este vorba de dreptul profesorului de a purta armă în şcoală! De ce? veţi întreba… Pentru a-l împuşca pe „elevul” care refuză predarea gadget-ului, ori se exprimă injurios, indiferent de subiect”, a scris profesorul Ştefan Lupu pe contul său de socializare, textul ajungand de pomina, azi, in presa nationala.

“Am scris sub imperiul emoţiei şi acum dacă aş putea mi-aş cere iertare, mai ales faţă de cei care într-adevăr nu precupăţesc niciun efort în învăţământ şi acasă în educarea copiilor, părinţi şi elevi deopotrivă”, a declarat ulterior profesorul la Liceul de Arte “Haricleea Darclee” din Brăila, citat de observator.ro .

Cu toate acestea, daca un impuls de moment, o stare de nervi, provocata de vreun incident iminent, sa il determine pe un cadru didactic sa se gandeasca sa foloseasca o arma de foc impotriva elevilor sis a mai si declare public acest lucru e deja prea mult.

Inca o dovada ca invatamantul nostru SCARTAIE. Ca inca e nevoie de maxima luciditate si exigenta la momentul angajarii unui cadru didactic, dar mai ales in privinta unor necesare examene psihologice (nu doar “de forma”) prin care sa treaca profesorii, invatatorii in mod periodic…

 

 

Sursa foto: www.cugetliber.ro

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest