Write a comment

 

În perioada 29 decembrie 2018 – 2 ianuarie 2019, polițiștii sibieni au intervenit la 203 evenimente și au aplicat nu mai puţin de 420 de sancțiuni contravenționale în valoare de 168.000 de lei.

 

 

În urma activităților desfășurate pe linie de poliție rutieră, au fost constatate 10 infracțiuni la regimul circulației, majoritatea vizând infracțiunea de conducere sub influența alcoolului. În intervalul menţionat, au fost reținute 32 de permise de conducere și au fost aplicate 291 de amenzi în valoare de 124.000 de lei.

 

Exemple:

La data de 1 ianuarie a.c., în jurul orei 04.00, pe DN 14, în localitatea Copșa Mică, polițiștii au testat alcoolscopic un șofer în vârstă de 42 de ani, din Șura Mare, rezultatul fiind de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Jumătate de oră mia târziu, pe strada Wewern din municipiul Mediaș, o localnică în vârstă de 20 de ani a fost depistată conducând cu o concentrație de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

La aceeași dată și aceeași oră, în localitatea Micăsasa, un bărbat în vârstă de 40 de ani, din municipiul Mediaș, a fost depistat cu o alcoolemie de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, în timp ce conducea un autoturism pe strada Principală.

 

Tot în prima zi a anului., în jurul orei 12.30, pe raza localității Merghindeal, polițiștii au depistat în trafic un alt șofer aflat sub influența alcoolului. Este vorba despre un localnic în vârstă de 40 de ani, care a prezentat o concentrație de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

La data de 2 ianurie a.c., în jurul orei 01.45, pe raza localității Biertan, a continuat seria șoferilor depistați conducând băuți. Un localnic în vârstă de 44 de ani, aflat la volanul unui autoturism pe strada Principală, a fost depistat cu o concentrație de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

PRECIZARE: Șoferii depistați cu alcoolemie în aerul expirat au fost conduși la unități medicale unde li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge.

În toate cazurile s-au întocmit dosare de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Campionul infracțiunilor constatate în această perioadă este un constănțean în vârstă de 44 de ani, domiciliat fără forme legale în localitatea Ighișu Nou, care, la data de 1 ianuarie a.c., în jurul orei 20.00, ar fi sustras un autoturism din curtea unei societăți comerciale din municipiul Sibiu, autoturism pe care l-a condus pe DN 14, în zona Viile Sibiului, unde a fost oprit de un echipaj de poliție rutieră.

În urma verificărilor de rigoare, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au constatat că autoturismul este reclamat ca furat, iar cel aflat la volan nu deține permis de conducere. Mai mult decât atât, la testarea cu aparatul etilotest, bărbatul a prezentat o concentrație de 1,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ca urmare, constănțeanul a fost condus la o unitate medicală, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge, iar în cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

Cercetările continuă la nivelul Biroului Rutier Sibiu.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest