Write a comment

 

În cursul anului 2018, la nivelul DGASPC Sibiu, s-au înregistrat 36 de sesizări în legătură cu acte de abandon, care făceau referire la 44 de copii.

 

Potrivit conducerii instituţiei amintite, pentru 18 dintre copii s-a stabilit o măsură de protecție, astfel că: 10 copii au ajuns în plasament familial, 7 copii sunt în plasament la asistent maternal profesionist, iar pentru 1 copil măsura de protecție a fost stabilită la Centrul pentru Copilul cu Dizabilități Speranța.

Copiii redaţi în familie, anume 26, vor fi monitorizați pe o perioadă de 3-6 luni de către Serviciul Public de Asistență Socială (SPAS ) din cadrul primăriilor de domiciliu.

Demn de precizat, chiar şi în cursul lunii decembrie 2018, s-au înregistrat 2 cazuri de abandon în unitățile sanitare din județul Sibiu. Da, da, din nefericire chiar şi la acea vreme frumoasă când cu toţii aşteptăm bucuriile Crăciunului, când poate mai mult ca oricând, ne reamintim semnificaţia şi ROLUL familiei...

În momentul de față, datorită problemelor de sănătate, unul dintre copii a fost transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Prof. Matei Balș” București, iar un copil se află în Spitalul Municipal Mediaș.

 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest