Write a comment

INVESTIȚIE MAJORĂ: Aproximativ 10, 7 milioane lei este valoarea contractului de finanțare pe care președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean și Dan Popa, director în cadrul ADR Centru, l-au semnat luni, 16 septembrie 2019, la sediul Consiliului Județean Sibiu, în prezența reprezentanților mass-media.


La eveniment au mai participat: vicepreședintele CJ Sibiu, Marcel Luca, managerul Spitalului de Psihiatrie, Sebastian Stroia, directorul medical, dr.Ciprian Băcilă și directorul executiv al Direcției Strategii, Proiecte din cadrul CJ Sibiu, Oana Popa.

PRECIZĂRI: Fondurile europene atrase prin Programul Operațional Regional (POR) vor fi folosite pentru extinderea și modernizarea corpului de clădire unde în prezent funcționează Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda” Sibiu în vederea mutării ambulatoriului de adulți. Proiectul presupune extinderea clădirii UPU cu două etaje, plus mansardă.

Așa cum anunță autoritățile, în noul ambulatoriu, dotat cu lift, vor fi amenajate 14 cabinete medicale și un laborator de analize, care vor fi dotate cu echipamente și aparatură medicală modernă de investigații și tratament: sistem modular analitic pentru biochimie+imunologie electrochemiluminescență, analizor automat hematologie, analizor automat coagulare, analizor automat urină cu sediment, analizor automat microbiologie, nefelometru, ecograf Doppler general și carotidian, EEG, EMG.

Motivația acestei investiții este dată de numărul tot mai mare de pacienți care se adresează Ambulatoriului de adulți al Spitalului de Psihiatrie din Sibiu, respectiv la 12.000 de consultații anual. Dacă în anul 2013, aici consulta un singur medic psihiatru, în prezent 12 medici psihiatri și un psiholog deservesc Ambulatoriul.

De luat în seamă: Prin modernizarea clădirii care va găzdui ambulatoriul, Spitalul de Psihiatrie își va putea extinde asistența psihiatrică și psihologică, la care se vor adăuga și alte servicii conexe precum neurologia (care a început din anul 2016), endocrinologia și medicina internă.

La momentul actual cea mai mare nevoie pentru cetățeni este infrastructura de sănătate și oferirea de servicii medicale de calitate. Am perceput-o de la bun început ca o prioritate și ne-am concentrat întreaga activitatea în această direcție. În actuala perioadă de programare, Consiliul Județean Sibiu are încheiate opt contracte de finanțare pe sănătate, în valoare de aproximativ 80 milioane lei: 3 la Spitalul Județean de Urgență, 3 la Spitalul de Pneumoftiziologie și 2 la Spitalul de Psihiatrie. Mulțumesc public echipei din Direcția Strategii, Proiecte pentru munca și responsabilitățile pe care și le asumă. Sunt norocoasă să am o astfel de echipă și mă mândresc cu acest lucru”, a declarat președinta Daniela Cîmpean.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest